Beste Zwolse Stadslander,

Bericht bij levering week 18 (07 & 08 mei)

Komende week:

Het seizoen is eindelijk begonnen voor de tuinders van de Kas van Kaat. Arjan en z'n manschappen kunnen eindelijk aan de bak nu de temperaturen beter zijn. Verwacht de komende weken prachtige verse biologische groentes op de webshop en in de groentetassen. Rechtstreeks uit de grond en kassen van Kaat!.

Deze week in de het groentepakket oa.; Paksoi. Deze week prachtige volle Paksoi van de Kas van Kaat. Paksoi is een langwerpige koolsoort met groene bladeren en opvallend dikke lichtgroene tot helderwitte bladstelen. Vanwege de aangename knapperigheid en de milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in onze streken zie je hem steeds vaker. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in Hollandse stamppotten te schitteren.

Gerecht van de week: Gegrilde Paksoi met sesamzaad

Reminder! Recyclen:

Een beter milieu begint bij jezelf. Op onze Weerribben Zuivel (glazen flessen) zit statiegeld, deze schieten wij voor. We zouden de flessen graag retour willen. Je kan ze meegeven aan onze koerier of lever ze in bij een van onze afhaallocaties. Ook hergebruiken we de vleesdoosjes en blanco of stadslanderijen eierdoosjes! Deze mogen ook retour.

Kom je je pakket ophalen bij één van de boerderijen, kom lekker op de fiets. Buiten dat het CO2 neutraal is, kun je rondom onze afhaal locaties prachtig fietsen en wandelen. Ontdek het mooie groene gebied rond een van onze afhaallocaties de Vreugdehoeve. Het is prachtig wandelen bij de vreugderijkerwaard het gebied rond om de Vreugdehoeve. Aanrader! Vanaf 28 april zijn de terrassen weer open, je kan heerlijk genieten van een kopje koffie bij de Vreugdehoeve / Kas van Kaat, aanrader!

Ga je met de inhoud van de groentetas een gerecht maken van onze website? We zijn benieuwd of het gesmaakt heeft maar bovendien vinden we het leuk om een foto te ontvangen van je opgemaakte bord! Deel hem met ons op nieuws@stadslanderijen.nl of op één van onze social media kanalen.

We zijn sinds ook te bereiken via Whatsapp. Heb je vragen over je bestelling of problemen met betalen. Stel je vraag snel en makkelijk via de app. We zijn te bereiken op 038 203 52 32.

Ben je tevreden? Zeg het voort! Eerst volgende bestel deadline as maandagmorgen 10.00 uur.

Eet smakelijk!

Hartelijke groeten,

De boeren en onze medewerkers.

Recepten
Vlees bereiden TIPS

Inhoud pakket week 18 (07 & 08 Mei)

Groenten (inhoud o.v.b.)

BIO Groentepakket Standaard/Groot:

Bio Paksoi (Kas van Kaat)

Bio Eikenblad Sla (Kas van Kaat)

Bio Andijvie (Jochem de Boer)

Bio Pastinaak (Eko de Eerste)

Bio Trostomaar (Eko de Eerste)

BIO Fruittas Standaard/Groot:

Bio Appels Red Pinova (Warmonderhof)

Bio Peer Conference (Hans Meeuwse)

Bio Bananen (BioNoord)

Bio Kiwi (BioNoord) *alleen in groot

BIO Aardappelen:

Connect (Overesch)

Alouette (BioNoord)

Vitabella (Eko de Eerste)

BIO Vleespakket:

Bio Rund 6 maaltijden, Melkveebedrijf Het Rode Huis, Berkum:

Gehakt, Sukade, Bieflap, Saucijs, Entrecote, Rollade V.

Bio Rund/Varken 6 maaltijden, Melkveebedrijf Het Rode Huis & Overesch Heino:

Gehakt V, Hamlap V, Rollade V, Sukade, Saucijs, Entrecote