Beste Zwolse Stadslander,

Bericht bij levering week 8 (26&27 Februari)

Het is inmiddels prachtig lenteweer geworden, er is niks meer te zien van het strenge winterweer van vorige week. Kom je je pakket ophalen bij 1 van de boerderijen, kom lekker op de fiets. Buiten dat het CO2 neutraal is, kun je rondom onze afhaal locaties prachtig fietsen en wandelen. Wat dacht je van het laarzenpad in de Vreuderijkerwaard bij schapenboerderij de Vreugdehoeve. Of een rondje over het achterland van Berkum rondom de Kas van Kaat. Lekker er op uit!

Sinds vorige week zijn er een aantal nieuwe producten te verkrijgen in onze webshop. Heerlijke ambachtelijke biologische Kamper Terp Kaas van Erf-1. Daarnaast verkopen we diverse kipproducten van de Polderhoenderhof uit Lelystad. Deze malse Parelhoen leeft als een koning in de flevopolder en is 100% biologisch en gecertificeerd met drie sterren beter leven. Deze week ook voor het eerst verkrijgbaar onze bio fruittassen standaard of groot. Een goed gevulde fruittas, biologisch en seizoensgebonden.

Komende week:

Deze week vind je in het groentepakket zowel Rammenas & Winterpostelein. Beide groente had je nog van ons tegoed, want door het koude winterweer van de afgelopen weken waren deze groente niet te oogsten. Inmiddels is het weer mogelijk en willen we jullie deze niet onthouden.

Rammenas, familie van de radijs.

Rammenas is typisch zo’n groente waarvan je denkt: weleens van gehoord, maar hoe ziet -ie er eigenlijk uit? En hoe smaakt het? Het is familie van de radijs; vandaar dat ze rammenas in het Engels ook wel ‘black radish’ noemen. Maar zie ‘m dan als het grote broertje: rammenas is groter dan radijs, steviger en milder van smaak.Er zijn twee soorten: de witschillige rassen, waaronder we rettich (ook wel daikon) rekenen, en de zwartschillige rassen. De zwarte variant kun je bij je groenteboer zowel als ronde knol tegenkomen als in ovale vorm. Een beetje als een zwarte rettich, dus. Aan de binnenkant is deze groente overigens altijd wit. We hebben er een heerlijk gerecht bij Rammenas Noodles met Paksoi.

Vergeten groente, winterpostelein:

Een klein gewas met prachtig groene kleur, lekker knapperige, sappige blaadjes op steeltjes en bomvol vitamine C en ijzer; winterpostelein! Winterpostelein is een éénjarige plant die in het wild overal wel te vinden is, aan de rand van bos, in parken en zelfs in de duinen.
Je kan deze groente rauw van het land eten en is herkenbaar aan zijn mooie, bijna druppelvormige blaadjes.
Het is één van de weinige groentes die tegen vorst kan, heeft mooie stelen en een friszure smaak.

Heerlijk smullen met deze stamppot van winterpostelein.Eenvoudig klaar te maken, gezond en smaakvol. Zeker met verse worst of een saucijs en natuurlijk winterpostelein. Met schapenkaas of geitenkaas erbij is het helemáál af.

Ga je een van bovenstaande gerechten maken? We zijn benieuwd of het gesmaakt heeft maar bovendien vinden we het leuk om een foto te ontvangen van je opgemaakte bord! Deel hem met ons op nieuws@stadslanderijen.nl of op één van onze social media kanalen.

Ben je tevreden? Zeg het voort! Eerst volgende deadline maandagochtend 1 maart 10.00 uur.

Eet smakelijk!

Hartelijke groeten,

De boeren en onze medewerkers.

Recepten
Vlees bereiden TIPS

Inhoud pakket week 8 (26&27 februari)

Groenten (inhoud o.v.b.)

BIO Groentepakket Standaard/Groot:

Bio Winterpostelein (Jochem de Boer)

Bio Rammenas (Eko de Eerste)

Bio Winterpeen (BioNoord)

Bio Trostomaat (BioNoord)

Bio Rode Kool (Hospers Bio)

BIO Fruittas Standaard/Groot:

Bio Appels Elstar (Warmonderhof)

Bio Peer Conference (Warmonderhof)

Bio Baby Avocado (BioNoord)

Bio Sinaasappelen Pers (Bio Noord) *alleen in groot

BIO Aardappelen:

Connect (Overesch)

Alouette (Eko de Eerste)

Vitabella (BioNoord)

BIO Vleespakket:

Pakket Rund, 6 maaltijden (Rode Huis, Berkum)

Rollade R, Hamburger, Chorizo Worst, Hollandse Biefstuk, Entrecote & Rookworst

Pakket combi Rund/Varken, 3 maaltijden (Rund: Rode Huis, Berkum & Varken: Overesch, Raalte)

Rollade V, Hamburger R & Entrecote R.

Pakket combi Rund/Varken, 6 maaltijden (Rund: Rode Huis, Berkum & Varken: Overesch, Raalte)

Rollade V, Varkenslap V, Gerookte Worst V, Hamburger R, Chorizo Worst R & Entrecote R.