Het rode huis

Melk, zó van de koe

Het Rode Huis

De plek

Melkveehouderij Het Rode Huis ligt pal, maar dan ook écht pal, achter ziekenhuis de Isala Klinieken aan de noordwestzijde van Zwolle. Dit charmante stukje Zwolle is het waard om op een vrije dag doorheen te fietsen. Het beroemde Rondje Zwolle voert langs de boerderij. Het is op een paar fietsminuten verwijderd van de binnenstad. Onder het tunneltje door fiets je direct langs de dieren en de melktap van boer Harold. Een koppel van honderdtien melkkoeien graast vredig in het weiland met zicht op het ziekenhuis.

Harold van Vilsteren

Melkveehouder

“Het is bijzonder om de derde generatie melkveehouder van onze familie te zijn die hier in Het Rode Huis woont en werkt. Nog bijzonderder is dat de vierde generatie zich ook al warmloopt. We houden hier honderdtien Holsteiner koeien. De dames produceren samen een 900.000 liter melk per jaar. Dat is biologische melk, ja. Dat spreekt de mensen meer aan. Mijn melk wordt deels door mijn broer Alfons op De Huppe gebruikt voor het maken van kaas. We hebben ook een melktap aan huis. De melk die dan nog overblijft, gaat naar Eko Holland. Door de melktap komen er veel Zwollenaren op ons erf. Ook ontvang ik scholen, want ik vind het belangrijk, jongeren te leren hoe het er nu eigenlijk aan toe gaat op de boerderij."

Wilma en Alfons van Vilsteren

“Op mijn erf heb ik in een houten huisje een melktap geïnstalleerd. Zwollenaren kunnen hier dagelijks verse melk halen, zó van de koe. Je kunt je eigen fles meenemen of een fles kopen bij ons. We hebben ook kaas, eieren en aardappels te koop.

 

Het Rode Huis
Roodhuizerpad 1
Melktap: alle dagen geopend 24/7 (alleen contant)
Ook verkrijgbaar: kaas, eieren en aardappels (wel pin)