FRUIT VAN NIEN

De plek

Fruit van Nien ligt aan de rand van de Zwolse wijk Aa-landen, in het gebied Dijklanden, dat al eeuwenlang bebouwd is door boeren. Op deze prachtige plek vlak naast de rivier het Zwarte Water vormen de Dijklanden, met daarin Fruit van Nien en Bloementuin Zwolle, een geliefde groene oase voor de stadsbewoners. Beide tuinen zijn gevestigd op de Dijklandhoeve, de boerderij aan de voet van de dijk. Via het pad langs de bloementuin en fruittuin lopen en fietsen vele Zwollenaren het rondje Zwolle of brengen ze een bezoekje aan het vlakbij gelegen Westerveldse bos en de dijk. 

 

Jeannine Lamain

Fruitteler

“We zijn een tuin in omschakeling naar biologisch. Fruit van Nien is gevestigd op 0,66 hectare grond. We verbouwen allerlei zachtfruit. Aardbeien zijn er als eerste in het seizoen, in overvloed. Ze hebben hun eigen groeitijd gehad en zijn rood, sappig en heerlijk zoet. We hebben jonge frambozenstruiken en witte en rode aalbessen. Daarbij telen we ook nog blauwe bessen. 
Biologisch zachtfruit om zelf te plukken, dat was er nog niet hier in de wijde omgeving. Ik ben ermee begonnen omdat ik het belangrijk vind dat mensen bewuster omgaan met de aarde. Anders houdt die aarde het niet lang vol. Ik wil laten zien hoe het óók kan. En ik wil mensen laten genieten van die pure smaken.”

Het oogstseizoen van Fruit van Nien begint rond eind mei en eindigt zo rond de eerste echte nachtvorsten, meestal 1 november. Nien is in het plukseizoen elke vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor mensen die willen genieten van de tuin. Er is ook koffie en thee. Wanneer je komt plukken, weeg je je geplukte fruit en reken je af op basis van de prijs per kilo. 

Je kunt bij Fruit van Nien ook kinderfeestjes houden. Neem daarvoor contact op met Jeannine Lamain.

  

 

Fruit van Nien
Geopend: vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur

Luttekeweg 1, Zwolle
0624541426 (bgg graag een What’s App achterlaten)

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This