De Dijklandhoeve 

De plek

Dit groene pareltje ligt aan de rand van de wijk Aa-landen en vormt de toegang tot het natuurgebied aan de noordzijde van de stad, langs het Westerveldse bos, het Zwarte water en de Vecht. Er is een erf met een aantal ruime schuren en veel land om de boerderij. Fietsroute Rondje Zwolle loopt praktisch langs de akkers.

Jos van Leussen

Initiatiefnemer Stadslanderijen

“De Dijklandhoeve heeft het in zich, een belangrijk ‘uithangbord’ te worden van de Stadslanderijen. In het najaar beslist de gemeente of Zwolse Stadslanderijen op de Dijklandhoeve haar ambities verder vorm kan geven.”

“Het doel is, van de Dijklandhoeve een gemengd biologisch boerenbedrijf te maken, waar koeien, schapen en kippen lopen en plek is voor tuinbouw. Met een open karakter, zodat Zwollenaren zien waar het eten op hun bord vandaan komt. Het wordt een plaats voor ontmoeting met een kop koffie, voor zorg en voor re-integratie. De Dijklandhoeve is ook één van de boerderijen waar klanten hun verspakketten kunnen ophalen.”

De Dijklandhoeve
Luttekeweg 1, Zwolle 
www.stadslanderijen.nl 

Bezoek onze seizoensevenementen op De Dijklandhoeve!

Zondag 23 september – Oogstfeest

We vieren wat het land en de dieren ons dit seizoen hebben gebracht. Er is een versmarkt met foodstalletjes van de boeren en de deel is geopend voor een drankje en een passend hapje, oogstverhalen en muziek. Met kinderactiviteiten in de dierenschuur.

Zondag 4 november – Inwinterfeest

Dit is het moment om voorraden in te slaan voor de koude maanden: uien, aardappelen, pompoenen, kaas, vlees en lang houdbare ingemaakte producten. Met foodstalletjes van de boeren, een drankje, een spannend herfstverhaal en muziek. Met kinderactiviteiten in de dierenschuur.

Zondag 16 december – Kerstmarkt

Een intieme Kerstmarkt met winterverhalen, concerten en de verkoop van verwerkte producten, zoals heerlijke kazen voor kerst, notenolie en pesto’s. Warme choco en glühwein bij de kachel op de deel. Met kinderactiviteiten in de dierenschuur.

Pin It on Pinterest

Share This