De Dijklandhoeve 

De plek

Dit groene pareltje ligt aan de rand van de wijk Aa-landen en vormt de toegang tot het natuurgebied aan de noordzijde van de stad, langs het Westerveldse bos, het Zwarte water en de Vecht. Er is een erf met een boerderijwinkel, een aantal ruime schuren en veel land om de boerderij. Fietsroute Rondje Zwolle loopt praktisch langs de akkers.

Jos van Leussen

Initiatiefnemer Stadslanderijen

“De Dijklandhoeve heeft het in zich, een belangrijk ‘uithangbord’ te worden van de Stadslanderijen. We hebben de boerderij vanaf begin 2019 voor drie jaar in pacht gekregen van de gemeente. Zo kunnen wij de komende jaren hier onze ambities verder vormgeven.

De Dijklandhoeve wordt steeds meer een gemengd biologisch boerenbedrijf. Op de Dijklandhoeve zijn Bloementuin Zwolle en Fruit van Nien gevestigd. Er lopen schapen op de weiden. Ook is er een boerderijwinkel met een compleet vers-assortiment en droogwaren. Het is een plaats voor ontmoeting met een kop koffie, voor zorg en voor re-integratie. Op de Dijklandhoeve is de inpakruimte voor onze pakketten gevestigd en het is ook afhaallocatie voor de pakketten. 

 

 

 De Dijklandhoeve 

Openingstijden: vrijdag en zaterdag 14.00-17.00 uur
Luttekeweg 1, Zwolle 
www.stadslanderijen.nl 

Pin It on Pinterest

Share This