De Dijklandhoeve 

De plek

Dit groene pareltje ligt aan de rand van de wijk Aa-landen en vormt de toegang tot het natuurgebied aan de noordzijde van de stad, langs het Westerveldse bos, het Zwarte water en de Vecht. Er is een erf met een boerderijwinkel, een aantal ruime schuren en veel land om de boerderij. Fietsroute Rondje Zwolle loopt praktisch langs de akkers.

Jos van Leussen

Initiatiefnemer Stadslanderijen

De Dijklandhoeve wordt steeds meer een gemengd biologisch boerenbedrijf. Op de Dijklandhoeve zijn de zelfoogsttuinen Bloementuin Zwolle en Fruit van Nien gevestigd. Er lopen schapen in de weiden. Ook runnen we hier een boerderijwinkel met een compleet versassortiment en droogwaren. Het is een plaats voor ontmoeting met een kop koffie, voor zorg en voor re-integratie. Op de Dijklandhoeve vind je de inpakruimte voor onze pakketten en het is ook een afhaallocatie voor de pakketten. 

 De Dijklandhoeve heeft het in zich, een belangrijk ‘uithangbord’ te worden van de Stadslanderijen. We hebben de boerderij vanaf begin 2019 in pacht gekregen van de gemeente. Zo kunnen wij de komende jaren hier onze ambities verder vormgeven.”

 

De Dijklandhoeve 

Openingstijden:
Vrijdag 14.00-17.00 uur en zaterdag 10.00-17.00 uur
Luttekeweg 1, Zwolle 
www.stadslanderijen.nl 

Pin It on Pinterest

Share This