De Dijklandhoeve

De plek

Dit groene pareltje ligt aan de rand van de wijk Aa-landen en vormt de toegang tot het natuurgebied aan de noordzijde van de stad, langs het Westerveldse bos, het Zwarte water en de Vecht. Er is een erf met een boerderijwinkel, een aantal ruime schuren en veel land om de boerderij. Fietsroute Rondje Zwolle loopt praktisch langs de akkers.

Jos van Leussen

Initiatiefnemer Stadslanderijen

De Dijklandhoeve is een gemengd biologisch boerenbedrijf. Op de Dijklandhoeve vind je de zelfoogsttuinen Bloementuin Zwolle en Fruit van Nien. Er lopen schapen van De Vreugdehoeve in de weiden en ook loopt er jongvee van De Huppe. We runnen hier een boerderijwinkel met een compleet vers-assortiment en droogwaren. Het is een plaats voor ontmoeting met een kop koffie, voor zorg en voor re-integratie. Op de Dijklandhoeve vind je de inpakruimte voor onze pakketten en het is ook een afhaallocatie voor de pakketten.

De Dijklandhoeve wordt meer en meer het ‘uithangbord’ van de Stadslanderijen en alle boeren in de omgeving die daar hard aan meebouwen. We hebben de boerderij vanaf begin 2019 in pacht gekregen van de gemeente. Zo kunnen wij de komende jaren hier onze ambities verder vormgeven."

Wilma en Alfons van Vilsteren

De Dijklandhoeve

Winkel: di t/m za van 10:00-17:00 uur
Fruittuin van Nien: in plukseizoen wo en vr van 14.00-17.00 uur, za van 10.00-17.00 uur
Bloementuin Zwolle: in plukseizoen vr van 14.00-17.00 uur, za van 10.00-17.00 uur


Luttekeweg 1, Zwolle
www.stadslanderijen.nl