Honing Zwols Zoet

350 gram

€ 5.50

Honing van eigen bodem. De bijenstal van Zwols Zoet staat in een prachtige omgeving aan de rand van Park Hogenkamp. De bijen beslissen zelf op welke bloemen ze vliegen, en daardoor levert ieder bijenkast ook zijn eigen honing. Hierdoor is de smaak van de honing elke keer anders.
Heerlijk in de yoghurt of op de boterham.
In principe is honing onbeperkt houdbaar. Na verloop van tijd zal de honing gaan kristalliseren, maar dat betekent niet dat de honing niet meer goed is. Je kunt honing het beste in een gesloten pot op kamertemperatuur en op een donkere plaats bewaren. Bijvoorbeeld in het keukenkastje, kelder of voorraadkast.

Zwols Zoet, Zwolle

Imkerij Zwols Zoet is gelegen aan de rand van Park de Hogenkamp, in de binnenstad van Zwolle.

Marja Rezelman, gediplomeerd imker is het hele jaar door actief met de verzorging van de bijen. Ze is gestart met 1 bijenvolk, en is nu uitgegroeid tot 4 bijenvolken. Twee van de volken zijn zeer ijverig en maken zoveel honing, dat ze daar nu een deel van kan aanbieden in de webshop en boerderijwinkel van de Zwolse Stadslanderijen

In het voorjaar en in de zomer kan er honing worden geoogst. Deze honing zit dan in de honingraat, welke na ontzegelen, slingeren en zeven uiteindelijk in een potje honing kan worden getapt.

De bijen beslissen zelf op welke bloemen ze vliegen, en daardoor levert ieder bijenkast ook zijn eigen honing. Hierdoor is de smaak van de honing elke keer anders.