Bio Zoete Bataat

500 gram

€ 1.95

De zoete aardappel of bataat is, anders dan de naam doet vermoeden, geen familie van de aardappel. De zoete aardappel is namelijk een knol. Het smaakt ook heel anders. Lekker zoetig. Toch kun je het goed gebruiken als een gezonde(re) vervanger van de aardappel.
De zoete aardappel is kruimelig en zoet van smaak. Je kunt hem op allerlei manieren gebruiken: gekookt, gebakken, gefrituurd, gepureerd of uit de oven bijvoorbeeld. Zowel in zoete als hartige gerechten is hij erg lekker.
Je kunt zoete aardappelen ca. 1 week bewaren bij een temperatuur van 12-16°C. Bewaar ze op een droge, donkere en goed geventileerde plaats.

Biologische Akkerbouw Galema, Marknesse

In Marknesse, op een voormalig buitendijks Zuiderzee-perceel nabij Blokzijl, telen ‘heit’ Simon en zoon Titus Galema, de tweede en derde generatie van dit familiebedrijf, een keur aan biologische asperges. Hun overheerlijke witte Zuyderzee-asperges vormen de hoofdmoot, maar ze verbouwen ook groene asperges en soepasperges. Heit Simon en zoon Titus houden ook vleeskoeien, waarvan ze het vlees via huisverkoop afzetten, en ze telen nog bloemkool en aardappelen. In tegenstelling tot de andere polders in Flevoland heeft de Noordoostpolder geen randmeer. Zodoende loopt dit voormalige buitendijkse land nu naadloos over in het nieuwe polderland. http://zuyderzee-groente.com/