Bio Witlof

500 gram

€ 2.65

In de jaren ’60 was er alleen maar witlof uit de grond. Tegenwoordig groeit dit witte kropje vooral in bakken met water. Onze witlof is authentiek én uniek. Van puur origine, dus uit de grond. Dat maakt ‘m steviger, minder bitter en met een kleine kern. Daarvan gooi je veel minder weg.
Je kunt witlof koken, (roer)bakken, stomen, stoven, smoren, in de oven bereiden of zelfs rauw in salades verwerken.
In de koelkast blijven verse witloofstronken ongeveer een week goed. In de diepvries is witloof tot twaalf maanden houdbaar. Bewaar je witloof buiten de koelkast dan eet je die het best de volgende dag al op.

Krops Witlof

Krops Witlof verkoopt jaarlijks zo’n zeventigduizend witlofkroppen per jaar. Sinds 2000 hebben Johann en Judith Krops hun eigen biologische witlofkwekerij. Daarmee is hun droom werkelijkheid geworden.

Krops is een moderne witlofkwekerij in Nagele. Aanvankelijk begonnen Johann en Judith hun bedrijf op Schokland, maar die locatie was niet ideaal. Toen ze de kans kregen de kwekerij in Nagele over te nemen grepen ze die. Ze investeerden met succes. Tot hun trots ligt hun witlof inmiddels in de schappen van heel veel boerderijwinkels en webwinkels.

Het motto van Krops Witlof is heel toepasselijk; All you need is lof!