Bio Stoofperen Gieser Wildeman

Bio Stoofperen Gieser Wildeman

500 gram

€ 1.99

De Gieser Wildeman peer heeft een zeer zoete smaak. Deze stoofpeer kookt vuurrood en is zo zoet dat suiker toevoegen overbodig is.
Door deze stoofpeer langdurig te koken, 3 uur of langer, verdwijnen deze steencellen en wordt het vruchtvlees donkerbruin/rood. Maar de kleur komt alleen als de peren goed rijp zijn. Niet rijpe peren worden wel zoet maar blijven wit tot zacht roze. Indien men de peertjes niet zo lang wil koken of niet goed rijp zijn, maar men wil wel de specifieke rode kleur hebben, dan kan rode wijn uitkomst bieden. Afhankelijk van de soort wijn, zoet of droog, zal een ander culinair effect bereikt worden. Er kan bijvoorbeeld ook een (klein) kaneelstokje mee gekookt worden. De peertjes kunnen trouwens heel goed in de schil gekookt en geserveerd worden, maar dan is het handig om een schillenschoteltje op tafel te plaatsen. Indien de peertjes rood gestoofd zijn, dan laat het schilletje gemakkelijk en in grote lappen los en is het vruchtvlees super zacht.
Bewaar stoofperen op een koele, droge plek.

Warmonderhof, Dronten

Warmonderhof is een opleidingscollectief voor biodynamische landbouw in Dronten, bestaande uit Aeres MBO Warmonderhof en Stichting Warmonderhof. Jongeren worden hier opgeleid tot biodynamisch tuinder, veehouder, akkerbouwer of fruitteler. Rondom de school bevindt zich het gemengde bedrijf Warmonderhofstede waar de studenten dagelijks praktijklopen. Even verderop is Twisk Warmonderhof Fruitboomgaard gevestigd, formeel geen onderdeel van Warmonderhof, maar wel een trouwe praktijkbieder voor de studenten die fruitteelt studeren. Ze telen er allerlei soorten fruit en produceren het overheerlijke Warmonderhof Sap!

Website