Bio Paprika Rood

1 stuk

€ 1.65

De paprika wordt gekweekt in verschillende kleurvariaties. Rode en groene, maar ook gele en oranje paprika's zijn de bekendste. Paprika bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Vooral rode paprika bevat veel vitamine C.
Rode paprika’s hebben een zoete smaak en zijn daardoor zeer veelzijdig bruikbaar, zoals rauw in salades, verwerkt in sauzen, roerbakgerechten en ovenschotels. De kooktijd van paprika’s is 5-9 minuten. Als je ze gaat roerbakken, doe je dit zo’n 5-7 minuten.
Rode paprika’s bewaar je het beste op een koele plek (ca. 12-15 °C), maar liefst niet in de koelkast. Rode paprika’s willen, zoals alles vruchtgroente, nog even doorrijpen. Een te koude temperatuur verstoort dit proces. Goed bewaard blijven paprika’s tot een week mooi.

Eko De Eerste, Marknesse

Eko-boerderij De Eerste staat in Marknesse, nabij Vollenhove. Het was de eerste boerderij die na de drooglegging in 1942 werd gebouwd in de Noordoostpolder, op het strand van de voormalige Zuiderzee. Eko De Eerste is de gemengde biologische boerderij van de familie Marsman en medewerkers. Veelzijdigheid is het credo hier, met dertig hectare groenteteelt, zestig melkkoeien, een kaasmakerij voor boerenkaas en yoghurt en 250 legkippen. De boerderijwinkel is een trefpunt voor de omgeving: een drukbezochte bio-supermarkt vol eigen producten, aangevuld met een volledig assortiment droog- en verswaren. Ook wordt er aan huis bezorgd.

Website