Bio Paprika Geel

1 stuk

€ 1.65

De paprika wordt gekweekt in verschillende kleurvariaties. Rode en groene, maar ook gele en oranje paprika's zijn de bekendste. Paprika bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Vooral rode paprika bevat veel vitamine C.
Gele paprika’s hebben een zeer decoratieve kleur en hun zachte, zoete en frisse smaak maakt ze aantrekkelijk in allerlei salades. Maar met de gele paprika kun je nog meer variëren. Vul ze eens met gehakt of rijst en bak ze in de oven. Of doe reepjes paprika op je zelfgemaakte pizza. Ook kun je paprika verwerken in een lekkere hartige taart of stukjes aan spiesjes rijgen en op de barbecue grillen.
Gele paprika’s bewaar je het beste op een koele plek (ca. 12-15 °C), maar liefst niet in de koelkast. Gele paprika’s willen, zoals alles vruchtgroente, nog even doorrijpen. Een te koude temperatuur verstoort dit proces. Goed bewaard blijven paprika’s tot een week mooi.

Eko De Eerste, Marknesse

Eko-boerderij De Eerste staat in Marknesse, nabij Vollenhove. Het was de eerste boerderij die na de drooglegging in 1942 werd gebouwd in de Noordoostpolder, op het strand van de voormalige Zuiderzee. Eko De Eerste is de gemengde biologische boerderij van de familie Marsman en medewerkers. Veelzijdigheid is het credo hier, met dertig hectare groenteteelt, zestig melkkoeien, een kaasmakerij voor boerenkaas en yoghurt en 250 legkippen. De boerderijwinkel is een trefpunt voor de omgeving: een drukbezochte bio-supermarkt vol eigen producten, aangevuld met een volledig assortiment droog- en verswaren. Ook wordt er aan huis bezorgd.

Website