Bio Ossenstaart

Bio Ossenstaart

250 ca. gram

€ 3.45

De ossenstaart is afkomstig van het rund.Ossenstaart is de culinaire naam voor de staart van een rund. De staart weegt doorgaans 1 tot 1,8 kilogram en bestaat uit de ronde staartwervels met daaromheen een kleine hoeveelheid spierweefsel (vlees). Voordat het wordt verkocht, wordt het eerst in stukken gesneden (tussen de wervels door). De ossenstaart is zogenaamd werkvlees (de staart beweegt erg veel) dat gestoofd dient te worden vanwege de grote hoeveelheid bindweefsel.
Voordat je het vlees gaat gebruiken dien je het eerst te stoven vanwege de grote hoeveelheid bindweefsel dat het vlees heeft. Er zijn verschillende mogelijkheden mt ossenstaart, maar de meest bekende is toch wel de populaire ossenstaartsoep! Maar ossenstaart is ook heerlijk om een stoofpotje mee te maken. Probeer het eens te stoven met wijn en chocolade, super lekker!
Dit vers ingevroren vlees is nog een hele tijd houdbaar in de vriezer, in elk geval tot de datum die erop staat (1 jaar na verwerking)

Het Rode Huis, Zwolle

Melkveehouderij Het Rode Huis ligt pal, maar dan ook écht pal, achter ziekenhuis de Isala Klinieken aan de noordwestzijde van Zwolle. Boer Harold van Vilsteren is de derde generatie melkveehouder van de familie, met een vierde generatie die zich warmloopt. Harold houdt honderdtien Holsteiner koeien. De dames produceren samen 900.000 liter biologische melk per jaar. De melk wordt deels verkaast door broer Alfons op De Huppe. Ook heeft Het Rode Huis een melktap op de inrit waar je op je eigen tijd een litertje verse melk kunt tappen. Harold ontvangt graag scholieren op het erf, om deze jongeren te leren hoe het er nu eigenlijk aan toe gaat op de boerderij.

Lees meer