Bio Oranje Pompoen

500 / 800 gram

€ 2.40

De pompoen is familie van de komkommer en de meloen. Deze vrucht is er in verschillende kleuren en maten. Van rond tot langwerpig en van groen tot orange. Pompoenen worden al meer dan 10.000 jaar gegeten, maar waren tot voor kort in Nederland niet zo bekend als groenten.
Leg pompoenen niet te koud weg, de beste temperatuur is tussen de 10 en 15 graden Celsius. Een aangesneden pompoen is nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Overesch Ecologische Landbouw, Raalte

Overesch ecologische landbouw is gelegen in het bosrijke gebied onder Heino, nabij Kasteel het Nijenhuis/De Fundatie. Vanaf 1798 heeft de familie Overesch door een combinatie van akkerbouw en dierhouderij, mede dit landschap gevormd; met aandacht voor natuur, dier, mens en milieu. Net als overgrootvader Antony twee eeuwen geleden deed, telen vader Jan en zoon Rick op hun akkers het voer voor de varkens en runderen. De mest gaat weer terug naar de akkers. Zo wordt de bedrijfskringloop volledig gesloten. De varkens hebben de mooiste modderpoel van Nederland volgens de verkiezing van Wakker Dier. De Overesch-winkel is één van de ruimst gesorteerde boerderijwinkels in de omgeving, met koffie en skybox boven de stallen.

Lees meer