Bio Komkommer

1 stuk

€ 1.85

De komkommer is een eenjarige plant uit de komkommerfamilie, en waarvan de gelijknamige vrucht in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten. De komkommer behoort tot de soort Cucumis sativus, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien.
Komkommer is een sappige vruchtgroente met een frisse smaak. Je kunt hem rauw eten als verfrissing bij je avondeten of op brood. Zowel geschild als ongeschild kun je de groente op meerdere manieren opdienen. Je kunt hem eens raspen, in plakjes of blokjes snijden, maar je kunt ook bolletjes maken met een speciale lepel. Die bolletjes kun je in een salade kunnen verwerken samen met bijvoorbeeld tomaat, ui, olijven en feta.
Komkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou. Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap. Bewaar ze daarom op een minder koele, donkere plaats: een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed.

De Zonnehorst, Punthorst

Deze biodynamische tuinderij ligt in Punthorst, op vijfenhalve hectare vruchtbare dekzandgrond. Hier telen Henk en Hillie Bunskoek en tuinder Guiseppe samen met medewerkers en stagiaires een brede variatie aan groenten; op de volle grond en in de koude kas. Bijen, een koppel kippen en een paar varkentjes verlevendigen de boel. Ze hebben een volledig gesorteerde boerderijwinkel en achterop de tuinderij is een kleine groene camping voor wie dichtbij het boerenleven wil bivakkeren. Op de Zonnehorst is veel aandacht voor biodiversiteit en natuurontwikkeling. Het Avonturenpad van 17 kilometer in de bosrijke omgeving start en eindigt op de Zonnehorst en over het terrein zelf loopt het Zonnehorstpad.

Website