Bio Knolselderij

1 stuk

€ 1.95

Knolselderij is een variant van selderij die net boven de grond een knol vormt. Knolselderij vormt een knol met een diameter van zo'n 10 cm. Hoewel knolselderij voor de knol wordt geteeld, kunnen de bladeren ook worden gegeten.
Knolselderij is aromatisch en smaakt iets zoet. De knol wordt voornamelijk gekookt gegeten en smaakt erg goed in erwtensoep. Maar je kunt knolselderij ook stoven met bijvoorbeeld blokjes winterwortel. Of verwerk dunne reepjes knolselderij in een salade met walnoten, appel en een dressing van yoghurtmayonaise.
Je kunt knolselderij ongeveer 3 weken op een koele (12-15°C), donkere en droge plaats bewaren. Een aangesneden knolselderij bewaar je tot maximaal 1 week in vershoudfolie in de koelkast.

De Zonnehorst, Punthorst

Deze biodynamische tuinderij ligt in Punthorst, op vijfenhalve hectare vruchtbare dekzandgrond. Hier telen Henk en Hillie Bunskoek en tuinder Guiseppe samen met medewerkers en stagiaires een brede variatie aan groenten; op de volle grond en in de koude kas. Bijen, een koppel kippen en een paar varkentjes verlevendigen de boel. Ze hebben een volledig gesorteerde boerderijwinkel en achterop de tuinderij is een kleine groene camping voor wie dichtbij het boerenleven wil bivakkeren. Op de Zonnehorst is veel aandacht voor biodiversiteit en natuurontwikkeling. Het Avonturenpad van 17 kilometer in de bosrijke omgeving start en eindigt op de Zonnehorst en over het terrein zelf loopt het Zonnehorstpad.

Website