Bio Knoflook per 2

2 stuks

€ 1.19

Knoflook is een plant uit de lookfamilie. Net als de ui en bieslook is knoflook een bolgewas dat voor de winter zijn energie in een bol opslaat zodat het in de lente een voorsprong heeft en heel snel kan groeien en bloeien. Knoflook vormt, na een goede nachtvorst, kleine bolletjes, wat wij de teentjes noemen.
Knoflook past eigenlijk bij de meeste gerechten wel, knijp een teentje uit met een pknoflookpers of snij het fijn door het gerecht.Als je de knoflook pas op het laatst toevoegd, blijft de smaak beter behouden.
Bewaar knoflook op een droge koele plek, net als uien.

Eko De Eerste, Marknesse

Eko-boerderij De Eerste staat in Marknesse, nabij Vollenhove. Het was de eerste boerderij die na de drooglegging in 1942 werd gebouwd in de Noordoostpolder, op het strand van de voormalige Zuiderzee. Eko De Eerste is de gemengde biologische boerderij van de familie Marsman en medewerkers. Veelzijdigheid is het credo hier, met dertig hectare groenteteelt, zestig melkkoeien, een kaasmakerij voor boerenkaas en yoghurt en 250 legkippen. De boerderijwinkel is een trefpunt voor de omgeving: een drukbezochte bio-supermarkt vol eigen producten, aangevuld met een volledig assortiment droog- en verswaren. Ook wordt er aan huis bezorgd.

Website