Bio Kastanje Champignons

250 gram

€ 2.19

Kastanje champignons hebben een licht nootachtige smaak. De smaak is wat voller dan die van witte champignons. Lekker in salades of in rijstgerechten.
Maak de champignons droog schoon, omdat deze zich anders volzuigen met water. Lekker om te bakken, maar ook zo uit het vuistje.
Gebruik champignons het liefst zo vers mogelijk. Bewaren kan in de koelkast. Ze behouden hun kwaliteit het best bij een temperatuur tussen de 4° en 7°C. Ze zijn dan 2 tot 3 dagen houdbaar. Het beste is om de champignons in de verpakking te laten, waarin ze verpakt zijn. Champignons moeten ‘ademen’, bijvoorbeeld in een papieren zak of een droge theedoek.

De Zonnehorst, Punthorst

Deze biodynamische tuinderij ligt in Punthorst, op vijfenhalve hectare vruchtbare dekzandgrond. Hier telen Henk en Hillie Bunskoek en tuinder Guiseppe samen met medewerkers en stagiaires een brede variatie aan groenten; op de volle grond en in de koude kas. Bijen, een koppel kippen en een paar varkentjes verlevendigen de boel. Ze hebben een volledig gesorteerde boerderijwinkel en achterop de tuinderij is een kleine groene camping voor wie dichtbij het boerenleven wil bivakkeren. Op de Zonnehorst is veel aandacht voor biodiversiteit en natuurontwikkeling. Het Avonturenpad van 17 kilometer in de bosrijke omgeving start en eindigt op de Zonnehorst en over het terrein zelf loopt het Zonnehorstpad.

Website