DE KAS VAN KAAT 

De plek

De Kas van Kaat is gevestigd op Buitengoed Herfte, aan de rand van een nieuw aangelegd park aan de oostkant van de stad. De ingang van het buitengoed bevindt zich, als je vanaf de Ceintuurbaan het weggetje naar buurtschap Herfte in slaat, net naast de buitenijsbaan. Een bordje wijst de weg.

Laurence van den Brink 

Kok en eventmanager 

“Ieder mens telt mee. Bij de Kas van Kaat werken we met mensen die het op de reguliere arbeidsmarkt of op school even niet redden. Bij ons krijgen ze écht werk, bijvoorbeeld in onze natuurvoedingswinkel of in de bakkerij. Op een vrije dag zit je bij ons heerlijk op het overdekte terras met uitzicht over het park.

De keuken van ons café-restaurant is het hart van het bedrijf. Hier verwerken de koks samen met onze zorgcliënten de groenten uit de tuin. De afstand van grond tot mond is in ons bedrijf letterlijk vijftig meter. “

 

“Onze tuinders telen samen met cliënten biologische tomaten, pompoenen en bijvoorbeeld komkommers in onze eigen kassen en we verbouwen kolen, wortelen en andere gewassen op de akkers ernaast. Onze gerechten zijn dus verser dan vers. We verwerken onze groenten ook tot heerlijke chutneys, jams of zoetzuur voor in de winkel. Kom eens kijken!”

De Kas van Kaat 
Herfterlaan 2A, Zwolle
www.dekasvankaat.nl

Pin It on Pinterest

Share This