DIT ZIJN ONZE BOEREN 

De Zwolse Stadslanderijen bestaat uit een aantal boeren en tuinders die hun erf en land in de stadsrand van Zwolle hebben liggen of in het ommeland van Zwolle. De Zwolse Stadslanderijen heeft nadrukkelijk de ambitie om met boeren uit te breiden. Je kunt ze hieronder ontmoeten! Fiets op een vrije dag eens een rondje langs al die prachtbedrijven! Veel van de Stadslanderijenboeren serveren een kop koffie en enkelen zelfs een lunch of diner.

Lees hieronder meer per boerderij. 

SCHAPENMELKERIJ DE VREUGDEHOEVE

Herman van Assen: “Dit is een echt familiebedrijf, met biologische melkschapen, een kaasmakerij, restaurant en boerderijwinkel. Samen met mijn zoon houd ik driehonderd Friese melkschapen. Mijn vrouw Marianne maakt kaas en yoghurt en mijn dochter runt het restaurant”.

Lees meer.

TUIN SALLAND

Maaike Baack: “Op vier hectare grond teel ik de meest uiteenlopende soorten groenten. Ze worden allen in Zwolle geconsumeerd. Dat maakt de groenten extra milieuvriendelijk, vers, voordelig en vertrouwd. Dat is heel wat anders dan die anonieme groenten uit de supermarkt!”.

Lees meer.

KAASMAKERIJ EN ZORGBOERDERIJ DE HUPPE

Alfons en Wilma van Vilsteren: “Wij runnen onze boerderij en landwinkel met een heel team. Tuinders, kaasmakers, zorgverleners en hulpboeren zijn dagelijks aan het werk in de groentetuin, de kaasmakerij, de houtwerkplaats of in onze landwinkel”.

Lees meer.

MELKVEEHOUDERIJ HET RODE HUIS

Harold van Vilsteren: “Het is bijzonder om de derde generatie melkveehouder van onze familie te zijn die hier in Het Rode Huis woont en werkt. Op mijn erf heb ik in een houten huisje een melktap geïnstalleerd. Zwollenaren kunnen hier dagelijks verse melk halen, zó van de koe”.

Lees meer.

Boer Pelleboer

OVERESCH ECOLOGISCHE LANDBOUW

Jan Overesch: “Op de akkers telen wij het voer voor onze varkens en koeien. De mest van de dieren gaat weer naar de akkers. We hebben een volledig gesloten bedrijfskringloop. Onze boerderijwinkel is na de verbouwing één van de ruimst gesorteerde biologische boerderijwinkels in de omgeving”.

Lees meer.

DE DIJKLANDHOEVE

Jos van Leussen: “De Dijklandhoeve heeft het in zich, een belangrijk ‘uithangbord’ te worden van de Stadslanderijen. Het doel is, van de Dijklandhoeve een gemengd biologisch boerenbedrijf te maken, met een open karakter, zodat Zwollenaren zien waar het eten op hun bord vandaan komt”.

Lees meer.

BLOEMENTUIN ZWOLLE 

Lara Velmans: “Bloementuin Zwolle is een grote en gevarieerde bloemenpluktuin. Liefhebbers van een flinke bos bloemen op tafel mogen hier wekelijks een kleurig boeket komen plukken. Onze bloemen zijn sterk en staan lang, want ze mogen op eigen kracht en op eigen tempo groeien in de volle grond”.

Lees meer 

FRUIT VAN NIEN 

Jeannine Lamain: “Een zelfoogst fruittuin was er nog niet in de wijde omgeving van Zwolle. Ik heb aardbeien en allerlei bessensoorten. Het fruit is aromatisch en vol van smaak. Het heeft de tijd gehad om te groeien in de vollegrond”.  

Lees meer 

DE MOBIELE BOER

Ellen de Lange: “Ik melk mijn MRIJ-koeien dagelijks in de mobiele melkkar in het weiland. De koeien grazen 24 uur per dag op de natuurgronden. Ik zet de melk van mijn koeien af via een Mobiele Melktap in de melkruimte op de Dijklandhoeve.” 
Lees meer

Boer Pelleboer

DE KAS VAN KAAT

Laurence van den Brink: “Ieder mens telt mee. Bij de Kas van Kaat werken we met mensen die het op de reguliere arbeidsmarkt of op school even niet redden. Bij ons krijgen ze écht werk, bijvoorbeeld in onze natuurvoedingswinkel of in de bakkerij. Op een vrije dag zit je bij ons heerlijk op het terras”.

:Lees meer.

Pin It on Pinterest

Share This