Boeren

Fiets op een vrije dag eens een rondje langs al die prachtbedrijven! Veel van de Stadslanderijenboeren hebben een eigen winkel of kraam en serveren een kop koffie, lunch of diner. Je kunt er vaak even rondkijken op het land en in de stallen.

Schapenmelkerij De Vreugdehoeve

Schapenmelkerij De Vreugdehoeve

Herman van Assen: “Dit is een echt familiebedrijf, met biologische melkschapen, een kaasmakerij, restaurant en boerderijwinkel. Samen met mijn zoon houd ik driehonderd Friese melkschapen. Mijn vrouw Marianne maakt kaas en yoghurt en mijn dochter runt het restaurant”.

Lees meer

Alfons en Wilma Boerderij de Huppe

De Huppe

Alfons en Wilma van Vilsteren: “Wij runnen onze boerderij en landwinkel met een heel team. Tuinders, kaasmakers, zorgverleners en hulpboeren zijn dagelijks aan het werk in de groentetuin, de kaasmakerij, de houtwerkplaats of in onze landwinkel”.

Lees meer

Melkveehouderij Het Rode Huis

Harold van Vilsteren: “Het is bijzonder om de derde generatie melkveehouder van onze familie te zijn die hier in Het Rode Huis woont en werkt. Op mijn erf heb ik in een houten huisje een melktap geïnstalleerd. Zwollenaren kunnen hier dagelijks verse melk halen, zó van de koe”.

Lees meer

Overesch ecologische landbouw

Jan Overesch: “Op de akkers telen wij het voer voor onze varkens en koeien. De mest van de dieren gaat weer naar de akkers. We hebben een volledig gesloten bedrijfskringloop. Onze boerderijwinkel is na de verbouwing één van de ruimst gesorteerde biologische boerderijwinkels in de omgeving”.

Lees meer

Boerenbedrijf De Dijklandhoeve

De Dijklandhoeve

Jos van Leussen: “De Dijklandhoeve is een gemengd biologisch boerenbedrijf, met Bloementuin Zwolle en Fruit van Nien, de Mobiele Boer met melkkoeien in het zomerseizoen en jongvee van De Huppe en schapen van De Vreugdehoeve. Er is een boerderijwinkel en plek voor zorg en re-integratie.  De Dijklandhoeve is het ‘uithangbord’ van alle boeren van de Stadslanderijen."

Lees meer

Bloementuin Zwolle

Lara Velmans: “Bloementuin Zwolle is een grote en gevarieerde bloemenpluktuin. Liefhebbers van een flinke bos bloemen op tafel mogen hier wekelijks een kleurig boeket komen plukken. Onze bloemen zijn sterk en staan lang, want ze mogen op eigen kracht en op eigen tempo groeien in de volle grond”.

Lees meer

Jeannine

Fruit van Nien

Jeannine Lamain: “Een zelfoogst fruittuin was er nog niet in de wijde omgeving van Zwolle. Ik heb aardbeien en allerlei bessensoorten. Het fruit is aromatisch en vol van smaak. Het heeft de tijd gehad om te groeien in de vollegrond”.

Lees meer

De Kas van Kaat Biologische Kwekerij

De Kas van Kaat

Laurence van den Brink: “Ieder mens telt mee. Bij de Kas van Kaat werken we met mensen die het op de reguliere arbeidsmarkt of op school even niet redden. Bij ons krijgen ze écht werk, bijvoorbeeld in onze natuurvoedingswinkel of in de bakkerij. Op een vrije dag zit je bij ons heerlijk op het terras”.

Lees meer

Pipo Eieren

Pipo eieren

Stadslanderijen zet zich in voor een landbouw waarbij gezondheid van bodem, plant en dier voorop staat. Daar praten we veel over maar onze jongste generatie stadslanderijen boeren (zonen en dochters van…) is allang overtuigd dat het anders moet en gaat gewoon aan de slag!

Lees meer

Erve Slendebroek

Jaco, Roelien en Arjan Visscher: “Vlak bij de stad Zwolle hebben wij een melkveebedrijf met ongeveer 85 melkkoeien. De melk van onze koeien is speciale melk, ook wel A2 melk genoemd."

Lees meer