BLOEMENTUIN ZWOLLE 

De plek

Bloementuin Zwolle ligt aan de rand van de Zwolse wijk Aa-landen, in het gebied Dijklanden, dat al eeuwenlang bebouwd is door boeren. Op deze prachtige plek vlak naast de rivier het Zwarte Water vormt de Dijklanden, met Bloementuin Zwolle, een geliefde groene oase voor de stadsbewoners. Via het pad langs de Bloementuin lopen en fietsen vele Zwollenaren het rondje Zwolle of brengen ze een bezoekje aan het vlakbij gelegen Westerveldse bos en de dijk. De Bloementuin is gevestigd op boerderij de Dijklandhoeve. 

 

Arjen Huese 

Bloementeler

“Bloementuin Zwolle is een grote en gevarieerde bloemenpluktuin op een paar minuten fietsafstand. Liefhebbers van een flinke bos op tafel mogen hier wekelijks een kleurig boeket komen plukken. 

Onze bloemen zijn sterk en staan lang, want ze mogen op eigen kracht en op eigen tempo groeien in de volle grond. Het verschil is duidelijk merkbaar en zichtbaar in de kleur en gezondheid van de planten en hun bloemen. Zo’n schitterende bos in de woonkamer is gewoon een genot om naar te kijken!”

 

“Onze tuin is in omschakeling naar biologisch. Het plukseizoen begint rond eind april en eindigt zo rond de eerste echte nachtvorsten, meestal 1 november. We werken met strippenkaarten en abonnementen en we verkopen boeketten in supermarkt Gooody Fooods in Zwolle. We zijn in het plukseizoen elke vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor plukkers.”

 

  

Bloementuin Zwolle 
Geopend: vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur
Luttekeweg 1, Zwolle 
www.bloementuinzwolle.nl

Pin It on Pinterest

Share This