Bloementuin Zwolle

Biotuin Dijklandhoeve

Biotuin Dijklandhoeve

De plek

Biotuin Dijlandhoeve is een jonge fruittuin (opgericht in 2019) en gevestigd op de boerderij Dijklandhoeve, tussen de wijken Holtenbroek, Stadshagen en Aa-landen, in Zwolle. Het gebied Dijklanden wordt al eeuwenlang bebouwd door boeren. Op deze prachtige plek vlak naast de rivier het Zwarte Water vormt de Dijklandhoeve, met daarin de Biotuin, de Bloementuin Zwolle en de boerderijwinkel een geliefde groene oase voor de stadsbewoners. Via het pad langs de bloementuin en fruittuin lopen en fietsen vele Zwollenaren en vakantiegangers het ‘Rondje Zwolle’ of brengen ze een bezoekje aan het vlakbij gelegen ‘Westerveldse bos’ en de dijk.

De tuin

Onze pluktuin voor zacht- en boomfruit is biologisch gecertificeerd. Biotuin Dijklandhoeve is gevestigd op 0,66 hectare grond. We verbouwen allerlei soorten fruit. De aardbeien zijn er als eerste in het seizoen rijp en in overvloed te plukken. Ze hebben in de volle zon aan de plant mogen rijpen en zijn rood, sappig en heerlijk zoet. Daarna volgen de frambozen, witte en rode aalbessen, blauwe bessen, bramen en kruisbessen en later in het jaar verschillende soorten appels en peren.

Fruit van Nien

Het oogstseizoen van Biotuin Dijklandhoeve begint rond eind mei/begin juni en eindigt zo rond de eerste echte nachtvorsten. De tuin is in het seizoen geopend voor mensen die willen genieten van de mooie omgeving en de natuur. Je plukt wat je lekker vind en rekent af op basis van de kiloprijs.

Biotuin Dijklandhoeve

Plukseizoen juni t/m oktober
In het plukseizoen geopend: vrijdag 14.00-17.00 en zaterdag 10.00-17.00 uur
Luttekeweg 1,
8031 LG Zwolle
www.biotuin-dijklandhoeve.nl

fotografie: Margreet Vloon