Maaike Baack is de tuinder van Tuin Salland. Ze teelt circa veertig soorten groenten voor uitsluitend Zwolse consumenten. Zo van het land op het bord, dat is een belangrijk uitgangspunt. “Omdat ik het hele jaar door groentetassen lever, en mede de groentepakketten vul voor de Zwolse Stadslanderijen, verbouw ik groenten van alle seizoenen.”  Het assortiment van Tuin Salland is breed: van winterpostelein, spruitjes, raapstelen, boontjes en suikermais tot pompoenen. “Zo eet je erg gevarieerd en met de seizoenen mee.”

Tuin Salland is gevestigd boven Berkum, op vier hectare grond vlakbij de rivier De Vecht. “Door onze directe afzet aan de consument en verkoop in Zwolle, hebben we korte transportlijnen en eerlijke prijzen, zowel voor de klant als voor mij als tuinder. Dat zijn de andere pijlers waarop Tuin Salland is gefundeerd.” Behalve haar eigen pakketten en de groenten die zij levert aan de Zwolse Stadslanderijen, verkoopt Maaike ook groenten aan huis op haar groentekraam op het erf. Klanten kunnen hier zelf hun groenten kiezen en afrekenen. 

Maaike is een tuinder in hart en nieren. “Ik ben altijd buiten en leef met lente, zomer, winter en herfst mee. Het mooiste is een bed vol groenten oogsten. Want na al het voorwerk – het zaaien, planten en onkruid wieden en soms hard ploeteren – is dat waar je het als tuinder voor doet. Ik geniet dubbel wanneer ik die rijke oogst naar Zwolle mag rijden om de consumenten te laten genieten van onze lekkere en verse groenten!”

www.tuinsalland.nl

Pin It on Pinterest

Share This