FOTO: Annet van Raalten.

De Keniaanse atleten die 15 juni in Zwolle meelopen met de Scania Zwolse Halve Marathon krijgen de dinsdag erna een opleiding in kaasmaken van kaasmakerij en zorgboerderij De Huppe in Zwolle. De Huppe is één van de drijvende krachten achter de Zwolse Stadslanderijen. Als Stadslanderijen zijn we trots op de bijdrage die deze Zwolse boerderij kan leveren aan duurzame veehouderij in Afrika.

In 2018 deed de organisatie van het Zwolse hardloopevenement samen met de Provincie Overijssel en het Platform Natuurlijke Veehouderij de winnende atleten voor het eerst een koe cadeau. Veel Afrikaanse hardlopers zijn zowel atleet als boer, of hun familie is boer. Hun prijzengeld gebruiken ze vaak voor extra investeringen in hun levensonderhoud. Een koe is een duurzame bron van inkomsten.

Het cadeau krijgt daarom dit jaar een vervolg. Weer kan zowel bij de mannen- als de vrouwencompetitie een koe worden gewonnen maar ook hoort er een driedaagse opleiding natuurlijke veehouderij bij via het Platform Natuurlijke Veehouderij, om zo de Nederlandse kennis te delen over innovatief en duurzaam boeren. De koe wordt gekocht in Afrika.

De opleiding bevat lessen over de Nederlandse agricultuur, veehouderij en zuivelproductie. De Huppe is één van de bedrijven die bij de scholing worden betrokken, vanwege hun ervaring met kaasmaken. Lees meer over De Huppe.

Scania Zwolse Halve Marathon – zaterdag 15 juni www.halvemarathonzwolle.nl

Kaasmaakopleiding – dinsdag 18 juni – www.dehuppe.nl

Pin It on Pinterest

Share This