Raapstelen zijn niet alleen heel smakelijk, maar ook nog bijzonder gezond. Ze bevatten uitstekende hoeveelheden bètacaroteen, foliumzuur en enkele andere antioxidanten. Daarnaast zijn ze rijk aan ijzer en calcium. Ook bevatten ze veel eiwitten voor een groente.

Ingrediënten (4 personen voorgerecht) 

• 1 ui gesnipperd • 1 l groentebouillon • 200 gr raapstelen • 100 ml room • peper en zout • fijngesneden verse bieslook of peterselie • olijfolie of kokosolie om in te bakken

Bereiding

Fruit de ui in wat kokosolie. Voeg de gesneden raapstelen toe als de ui glazig is en laat de raapsteeltjes in enkele minuten op middelhoog vuur slinken. Voeg 1 liter groentebouillon toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer en meng er vlak voor het opdienen de room door. Maak af met wat peper en zout. Garneer met een handje verse bieslook of peterselie.

Serveertip: serveer met een paar in stukken gesneden, hardgekookte eieren of een stukje vlees en een broodje kaas vanonder de grill.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This