Koolrabi is een oergezonde groente die je bijna als een appel uit de hand kunt eten, mits geschild. Je kunt het zowel rauw als gekookt eten. Rauw smaakt het als radijs, licht pittig, met een iets zoetige hint van selderij. Gekookt doet koolrabi eerder denken aan bloemkool, maar dan iets pittiger, met de structuur van de steel van bloemkool of broccoli.

Ingrediënten

• Koolrabi geschild en in kleine stukjes gesneden • appel in stukjes • olijfolie • yoghurt • witte wijnazijn of vers citroensap •peper en zout • desgewenst een heel fijn gesnipperd sjalotje

Bereiding

Snijd de koolrabi hem in dunne lucifertjes of maak er met de dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van. Grote stukken zijn namelijk wel erg knapperig. Meng alle ingrediënten in een mooie schaal. Deze groene salade past uitstekend bij een eenvoudige pasta of bij een heerlijke lasagna (zie elders op deze receptenpagina). 

Pin It on Pinterest

Share This