Hou je van een ongecompliceerde hamburger maar eet je het liefst vegetarisch? Dan is dit een perfect alternatief. Kijk voor het complete recept met toppings naar keuze en een heerlijke salade bij het hamburgerrecept hiernaast. Gebruik je fantasie en eigen smaak voor het steeds weer anders kruiden van deze vegaburger! Eet smakelijk!

Ingrediënten

 • 350 g stevige silken tofu (zijdetofu) of bruine bonen  • 1 groot ei  • 75 g volkoren broodkruim •  2 volle tl Marmite of vleeskruiden zonder zout  • zout  • kruiden naar keuze

Bereiding

Wikkel de tofu in een schone theedoek en wring er overtollig vocht uit. Er moeten ongeveer 4 eetlepels water uit komen. Werk je met bonen, laat ze dan goed uitlekken en prak ze grof.
Doe de tofu of de bonen in een kom. Voeg het ei en het broodkruim toe en de Marmite of vleeskruiden. Werk alles met schone handen door elkaar en proef of er extra zout nodig is. Je kunt de burger variëren door er steeds andere kruiden aan toe te voegen. Experimenteer daarmee. Vorm er vier min of meer dezelfde maat burgers van die op de broodjes passen.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This