Een hamburger kan als volledige maaltijd worden gegeten. Gemaakt van goed gekruid kwaliteitsvlees of van eerlijke plantaardige ingrediënten, is het een overheerlijke basis op een volkorenbroodje met een salade ernaast. Je maakt het helemaal heerlijk met wat toppings naar keuze.

Ingrediënten

 • Hamburger (vlees of vega*) • roomboter of kokosolie  volkoren bolletjes met sesam • plak (cheddar-)kaas per persoon. Verder op schaaltjes naar keuze • postelein of sla • geitenkaas in kleine stukjes  een lekkere chutney  een gebakken eitje per persoon  • gebakken bacon  •  avocado in plakken, met zout en peper erover • zacht gefruite uiringen  •  tomaat in ringen  zoetzure augurk. Voor de salade  sesamzaadjes geroosterd  • salade-ingrediënten naar keuze  • mosterd  • olijfolie  • witte wijnazijn  zout  peper

*Bekijk voor de vegaburger het recept hiernaast.

Bereiding

Bak de hamburgers gaar in ruim boter of kokosolie. Leg vlak voor het serveren een plak kaas op elke hamburger en dek de pan even af met een deksel zodat de kaas smelt. Voeg alle ingrediënten voor de salade samen, bereid de vinaigrette met olijfolie, mosterd en witte wijnazijn, zout en peper. Serveer deze dressing apart in een kannetje. Dek de tafel met schaaltjes met daarop de ingrediënten naar keuze. Zo kan iedere tafelgenoot zijn of haar eigen hamburger samenstellen. De toppings doen het trouwens ook goed in de salade. Voeg aan de hamburger sauzen toe naar smaak. Eet smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This