Wittekool is ontzettend gezond. Het heeft een hoog vitamine C-gehalte en bevat thiocyanaat. Dit stofje heeft een antibiotische werking en is daarmee goed voor mensen met ontstekingen en pijntjes. In tegenstelling tot veel andere groenten bevat wittekool geen nitraat. Tweemaal gezond dus. En deze salade is ook nog eens gemakkelijk te maken en smaakt overheerlijk. 

Ingrediënten

• kleine witte kool fijngesneden • winterpeen in dunne reepjes • 2 appels in kleine blokjes • 100 gr rozijnen • bosje platte peterselie • 170 gr Griekse yoghurt • 3 tl mosterd • halve biologische citroen rasp en sap • 1 el wittewijnazijn • peper & zout.

Bereiding

Voor de dressing: meng de Griekse yoghurt met de mosterd, witte wijnazijn, sap en rasp van de citroen, peper en zout. Voor de salade: meng alle ingrediënten door elkaar en schenk de dressing eroverheen.

Lekker met gebakken aardappeltjes en vegetarische fetasticks of falafelballetjes.

Pin It on Pinterest

Share This