Knolselder is een zeer aromatische groente. Behalve als fantastische basis voor een crèmesoep, kun je hem ook als vervanger voor aardappelen door een stamppot mengen, In dit gerecht zetten we hem centraal. We presenteren de knolselder als ‘vlees’. Het zijn de kruiden die het hem doen. Varieer er naar hartenlust mee, net als je met een stukje vlees zou doen!

Ingrediënten voor vier personen

• 1 forse knolselder • 4 handjes winterpostelein • handje zonnebloempitten • zachte schapenkaas of mècorino van de Vreugdehoeve •  roomboter of kokosolie • nootmuskaat • peper • zout 

Bereiding

Snijd vier plakken van 1,5 centimeter dik van de knolselder. Haal dan pas de schil eraf, dat is veel makkelijker dan schillen als hij nog aan één stuk is. Stoom de vier plakken net beetgaar. Prik er even in. Ze moeten nog stevig zijn. Je kunt ze ook even aankoken, maar gebruik dan een klein beetje water, zodat er niet te veel voedingsstoffen verloren gaan. Verwarm intussen een droge koekenpan en rooster de zonnebloempitten langzaam. Als de knolselder beetgaar is, haal je de plakken uit de pan en marineer je ze zoals je met vlees zou doen, met nootmuskaat, peper en zout. En eventueel andere kruiden naar smaak. Smelt wat roomboter of kokosolie in een koekenpan en bak de plakken knolselder rondom een beetje bruin (ze moeten niet overgaar worden). Leg op elk bord een plak knolselder op een bedje postelein, kruimel er wat feta of mècorino overheen en maak af met de geroosterde zonnepitjes. Sprenkel er eventueel nog wat walnotenolie overheen.

Heerlijk met een eenvoudige volkoren lintpasta met (versgemaakte) groene pesto.

Pin It on Pinterest

Share This