De boeren van de Zwolse Stadslanderijen roepen de inwoners van Zwolle op, het nieuwe jaar goed te beginnen en vanaf nu lokaal te gaan eten. “Door supervers en van dichtbij te eten, zorg je tegelijk voor je eigen stad. Want wij, Zwolse boeren, stellen onze gronden en onze inzet beschikbaar voor de aanleg van meer natuur en nieuwe wandelroutes. Onze klanten kunnen letterlijk langs hun voedsel fietsen en wandelen.”

Voedselweb onder de stad 

De boeren van de Stadslanderijen zijn inmiddels met zijn achten, allemaal boerderijen die gelegen zijn om de stad Zwolle. De samenwerkende boeren van de Stadslanderijen zijn de ondernemers van De Huppe, De Vreugdehoeve, Het Rode Huis, Tuin Salland, De Kas van Kaat, Overesch, De Dijklandhoeve en Bloementuin Zwolle. “We zijn bezig, mét stadsbewoners, natuurorganisaties en grondbezitters een stevig voedselweb onder de stad te leggen, zodat we samen deze stad mooier maken.”

Ommetje langs de Stadslanderijen

Bijna alle boeren hebben een publieksfunctie aan huis: een landwinkel of kraamverkoop, een restaurant of koffiepunt. Zo kunnen Zwollenaren die graag een stukje fietsen of wandelen, een rondje maken langs de boerderijen, met een hapje of drankje toe. De boeren vertellen graag over hun dieren, groenten, zuivel- en kaasverwerking en bloementeelt. Zo komt de inwoner van de stad weer dichter bij zijn voedselproductie te staan.

Welkom op één van onze erven!

Ook voor kinderen is het zeer leerzaam, te weten waar hun boerenkool en stukje vlees of kaas vandaan komen, aldus de boeren. “Wij kennen onze klanten, en onze klanten kennen ons en onze producten. Zo hoort het toch te zijn? We wensen alle Zwollenaren een heel gezond en heerlijk 2019 toe en hopen hen op één van onze boerderijen te mogen begroeten in het nieuwe jaar.”

Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar wat de Zwolse Stadslanderijen te bieden heeft, Klik hier.  

Pin It on Pinterest

Share This