Wil je op korte termijn zelfstandig aan de slag als tuinder of kleinfruitteler? Hier is een kans voor een ondernemende creatieveling die plezier beleeft aan het contact met burgers en mede-­ondernemers in de biologische sector. Reageer voor 1 februari op deze ondernemersvacature!

Dijklandhoeve

De gemeente Zwolle heeft onlangs het gebruik van de Dijklandhoeve door de Coöperatie Zwolse Stadslanderijen met voorlopig weer 2 jaar verlengd, met optie op nog een jaar tot 2022. Er is een perceel van ca. 7000 m2 beschikbaar voor de teelt van biologische groente en/of kleinfruit. De Dijklandhoeve ligt aan de Luttekeweg 1, strategisch tussen de woonwijken Aa­‐Landen en Stadshagen in het noorden van Zwolle. Het perceel is recentelijk gediepspit waardoor er een mooi egaal bodemprofiel is, en er is drainage aangelegd om eventueel overtollig water af te voeren. Verder is er beschikking over een deel van een tuinbouwschuur en een bron met goed helder (ontijzerd) water voor bevloeiing.

Coöperatie

Meerdere ondernemers hebben zich inmiddels gevestigd op de Dijklandhoeve, zoals een biologische snijbloementeler met een bloemenpluktuin en een veehouder met lammeren en rundvee. Ook wordt er graan geteeld en wordt er onderzoek gedaan naar andere teeltsoorten aanvullend op de weidegronden en naar diverse ontwikkelingsmogelijkheden op het erf. Kortom: een locatie volop in beweging en ontwikkeling.

Wij zoeken

naar iemand met de volgende eigenschappen / mogelijkheden:

Ervaring met groenteteelt en/of teelt van kleinfruit (liefst opleiding Warmonderhof)
Communicatief sterk en goed in samenwerken
Mogelijkheid om te investeren in je eigen bedrijf
Een actieve bijdrage te leveren aan de ambities van de Zwolse Stadslanderijen

Wij bieden:

Voorlopig een 2-jarige overeenkomst met uitzicht op verlenging met 1 jaar.
Gezamenlijk gebruik van het erf, de schoonwaterbron en ontmoetingsruimte, etc.
PR in het kader van de coöperatie Zwolse Stadslanderijen Stadslanderijen
In principe marktconforme condities, die in onderling overleg nader worden bepaald.

Wil je in aanmerking komen voor deze mogelijkheid, stuur dan z.s.m. maar in ieder geval vóór 1 februari 2019 een globaal ondernemingsplan met begeleidende brief en cv naar:Coöperatie Zwolse Stadslanderijen UA, t.a.v. Jos van Leussen, jmvanleussen@gmail.com

Uiterlijk 1 maart 2019 wordt een keuze gemaakt uit de gegadigden.

Voor meer informatie over de Dijklandhoeve en de Stadslanderijen, bezoek www.stadslanderijen.nl
Voor nadere info over de condities, neem contact op met Martie Mulder; interim Bedrijfsleider Coöperatie 06 12922809. 

Pin It on Pinterest

Share This