Een heerlijke, lauwwarme salade, gemaakt met gele biet en quinoa. Quinoa breng je het beste op smaak door kruiden toe te voegen als de quinoa nog ongekookt is. Dan trekt tijdens het wellen de smaak van de kruiden erin. Deze salade is overheerlijk met in roomboter gebakken entrecote ernaast. 

Ingrediënten

 • 1 rode ui gesnipperd  • 2 gele bieten  • 170 g Quinoa  •  2 tl gemalen komijn  •  2 tl paprikapoeder  •  1 avocado in blokjes  •  75 gr feta  verkruimeld (of een andere zachte schapenkaas)  •  60 g winterpostelein of een sla-melange  •  350 ml groentebouillon  •  1 el olijfolie  •  2 el extra vierge olijfolie  •  2 tl zwarte balsamico azijn  •  peper en zout

Bereiding

Kook de biet gaar en snijd in blokjes van ca. een halve cm. Bereid alvast de bouillon. Verhit de olijfolie en fruit driekwart van de rode ui twee minuten op laag vuur. Voeg de droge quinoa, komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak al roerende een halve minuut. Giet de bouillon erbij en kook de quinoa afgedekt in 12 tot 15 minuten gaar (of anders zoals op de verpakking). Giet af en roer los met een vork. Laat zonder deksel uitstomen.

Meng in een kom biet en postelein of veldsla-melange, de overige rode ui, de gekookte quinoa, de helft van de avocado en de helft van de feta. Schenk er de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn overheen naar smaak. Breng verder op smaak met peper en zout.

Verdeel over de borden en garneer met de overige feta en avocado. Serveer er olijfolie, peper en zout naast om verder op smaak te brengen.  

Pin It on Pinterest

Share This