Ook wel de appelwortel genoemd. De smaak is fris en sappig en houdt het midden tussen appel en meloen. Hij komt oorspronkelijk uit het Andes-gebergte maar groeit ook goed in Zwolle. De plant heeft in de tuin grote sierwaarde. Van de gedroogde bladeren wordt zeer gezonde thee gemaakt.

Ingrediënten (3-4 personen)

• 250 gr yaconwortel  • 250 gr courgette  •  1 biologische limoen, rasp en sap  •  2 el fijngehakte walnoten  • 2 el granaatappelpitten of andere vruchten* • paar takjes krulpeterselie • kruidige olijfolie  • 1 tl tijm
• 1 tl lavendel  • 1 tl komijn • peper en zout

Bereiding

Net als appels verkleurt het vruchtvlees van yaconwortel snel bij bereiding. Rasp en pers daarom eerst de limoen en doe sap en rasp in een kom. Snijd met een dunschiller de yacon in dunne plakjes en vermeng direct met het limoensap. Snijd de courgette ook in dunne plakjes en meng met de yacon. Voeg olijfolie en gehakte peterselie toe. Maal de komijn tot een fijn poeder en voeg dit toe, samen met de lavendel en tijm. Meng alles door elkaar en laat even staan. Na een minuut of vijf kun je de salade garneren met de walnoot en granaatappelpitten. Druppel nog wat olie over de salade en voeg eventueel peper en zout toe.

*De granaatappelpitjes kun je vervangen door willekeurige andere rode vruchten zoals aardbeien, frambozen of aalbessen.

Pin It on Pinterest

Share This