De Libanese keuken heeft vele verrassingen. Deze salade is er één van. Het is een allemansvriend. Kinderen, volwassenen, iedereen vindt hem lekker. De smaak is gemakkelijk naar believen te manipuleren door te variëren met de hoeveelheid ingrediënten van de dressing.

Ingrediënten

• wortelen 500 gr • rozijnen 150 gr • 2 cm gember, geraspt of fijngesneden  • 2 stengels bosui in ringetjes • handvol sesamzaadjes • limoen rasp en sap • 6 eetl. balsamico azijn • 6 eetl olijfolie • koriander handvol, gesneden

Bereiding

Begin met de dressing: doe gember, olijfolie, limoen en balsamico in een kom en voeg de rozijnen toe. Laat intrekken. Rooster de sesamzaadjes op laag vuur in een droge koekenpan tot ze beginnen te ‘springen’. Bewaar apart. Rasp de wortelen met een handrasp of in een keukenmachine. Voeg wortelen, bosuitjes en koriander toe aan de rozijnendressing. Schep goed om. Voeg naar smaak nog wat balsamico en/of olijfolile toe. De salade moet heel sappig zijn. Wie van pittig houdt, gebruikt iets meer gember. Wie van iets zoeter houdt, voegt een scheutje citroensiroop of vlierbloesemsiroop toe. Variatietip: gebruik in plaats van koriander eens een handje verse munt

Pin It on Pinterest

Share This