Raapstelen worden in de volksmond ook wel ‘kelen’ genoemd. De groente zit boordevol ijzer en vitamine A, B en C, maar ook nitraat. Warm daarom eenmaal gekookte raapstelen niet meer op. Bewaar de groente maximaal 2 dagen in de groentelade van de koelkast. Was ze zorgvuldig want er blijft veel zand tussen zitten!

Ingrediënten voor 16-20 plakjes

• 220 g bloem  • 1 zakje gedroogde gist  • 4 eieren  • 1 dl olijfolie • 1 dl droge witte wijn  • 2 bosjes raapstelen, in reepjes
• 100 g gekookte ham, in reepjes  • 75 g geraspte belegen kaas  • 1-2 tl fijngesneden tijm  • zout  •  peper

Bereiding

Meng in een kom bloem en gist, klop de eieren, olie en wijn door het bloemmengsel tot een glad beslag. Voeg raapstelen, ham, kaas, tijm en zout en peper naar smaak toe. Bekleed een ingevette cakevorm met aluminiumfolie, vet ook het folie in. Schep het beslag in de vorm en bak de cake 40-50 min. in een voorverwarmde oven op 180°C. Controleer de gaarheid met de punt van een mes, als deze droog uit de cake komt, is hij goed. Laat de cake op een rooster afkoelen. Serveer met een frisse salade.

Pin It on Pinterest

Share This