Snel klaar, en heerlijk bij een Indiase curry. Met een uitgekiende combinatie van sinaasappel, gember en fenegriek maak je van je gewone Hollandse sla ineens een warm bijgerecht, dat het goed doet met plakrijst en vele gerechten uit het verre oosten.

Ingrediënten

• 300 gram bindsla in repen • 1 lente-ui in ringen • 1 uitgeperste sinaasappel • 1 cm verse gember geraspt of fijngesneden • 1 à 2 el kokosolie of olijfolie • 0,5 tl gemalen fenegriek • versgemalen (zee)zout en peper naar smaak

Bereiding

Fruit de lente-ui, de gember en de gemalen fenegriek kort. Voeg de repen bindsla erbij en overgiet alles met het sinaasappelsap. Smoor het geheel tien minuten. Schep af en toe om. Breng eventueel verder op smaak met versgemalen peper en zout en olijfolie. Serveer direct anders wordt de sla te slap. Smullen!

Pin It on Pinterest

Share This