Een van de bekendste manieren van snijboontjes klaarmaken. Snijbonen werden ook wel ‘scheermesjes’ genoemd, omdat ze schuin werden gesneden. Vroeger was het snijden echt nodig omdat de snijbonen best hard waren. Tegenwoordig kun je ze in hun geheel koken en opdienen, of snijden natuurlijk. De hoeveelheden kun je aanpassen naar gelang het aantal personen dat mee-eet.

Ingrediënten

• Snijbonen • gerookte (vega) spekjes • fijngesneden uitje • nootmuskaat (liefst vers geraspt) • peper en zout naar smaak.

Bereiding

Dop de bonen en kook ze kort, zodat ze nog wat bite hebben. Snijd ze vervolgens zoals je ze graag hebt, je kunt ze ook heel laten. Bak de spekjes goed uit, giet het vet af en bewaar. De Vegetarische Slager verkoopt vegetarische ‘speckjes’ die heel goed smaken. Voeg op het laatst aan de spekjes het fijngesneden uitje toe en fruit heel even mee. Meng de boontjes met het vlees-uienmengsel en rasp er rijkelijk nootmuskaat overheen. Heerlijk met gebakken rundvlees naar keuze en met nieuwe aardappeltjes overgoten met spekjus en een draai zeezout. De vegetariërs serveren er een spiegelei met verse bieslook bij.

Pin It on Pinterest

Share This