De snijbiet is een bladgewas waarvan de bladeren en/of de bladstelen als groente worden gegeten. Het is een oude groente, waarvan de smaak deels overeenkomt met die van spinazie. Ook is de smaak van rode biet in het blad te herkennen. In sommige streken wordt vooral de naam warmoes gebruikt. Er wordt dan met name de variëteit met dikke bladstelen bedoeld.

Ingrediënten (4 personen)

• 600 gr snijbiet, de stelen in stukjes van een halve centimeter, het blad grof gesneden • 1 grof gesneden ui • 2 tenen knoflook gesneden of geperst • 250 gr slagroom • 300 gr pasta • olijfolie • 75 gr geraspte belegen kaas • peper en (zee)zout naar smaak.

Bereiding

Houd de snijbiet stelen en de snijbiet bladeren apart van elkaar. Kook de pasta en giet hem af. Verwarm ondertussen een pan met dikke bodem, doe een scheutje olie in de pan en bak de ui tot die glazig is. Voeg dan de knoflook toe en de snijbiet stelen en bak die 3 minuten mee. Doe nu het blad erbij en bak nog een minuut of 5 of tot alles zacht is. Zet het vuur hoog, giet de slagroom erbij en roer goed door. Zet het vuur laag en warm het geheel nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Schep het snijbietmengsel vlak voor het serveren door de pasta. Schep de maaltijd op borden en rasp er nog wat kaas over.

Tip.
Voor de vegetariërs goed te combineren met geroosterde, gehakte cashewnootjes. Ook heerlijk met uitgebakken gerookt spek erdoor.

Pin It on Pinterest

Share This