De boeren van de Zwolse Stadslanderijen willen de Zwollenaar graag ontmoeten en gaan daarom in het najaar drie evenementen organiseren op hun nieuwe boerderij De Dijklandhoeve aan de Luttekeweg 1. Deze hoeve staat op het ‘drielandenpunt’ tussen de Aa-landen, Holtenbroek en Stadshagen. De boeren van de Stadslanderijen laten hier het beste zien wat ze hebben: lekker, lokaal en eerlijk eten, een heerlijk kopje koffie op de deel, dieren, kinderspelen, verhalen en muziek. De ingebruikname van de boerderij is in eerste instantie voor een halfjaar, tot eind 2018. De gemeente beslist in het najaar of Stadslanderijen aan de dijk mag blijven. Wil je helpen de Dijklandhoeve mooi maken? Klik hier. 

Wekelijks geopend – Zaterdagen vanaf 15 september 

11.00 tot 16.00 uur
Op zaterdagen kun je bij de Dijklandhoeve een kopje koffie en een glaasje ranja komen drinken. Voor kinderen is er de Stroschuur en ze kunnen in de Dierenschuur knuffelen met schaap, varken en kip. Op de deel van de oude boerderij krijg je meer informatie over lokaal boodschappen doen. De Dijklandhoeve wordt bovendien extra afhaalpunt voor vaste klanten van de Stadslanderijen.

Oogstfeest – zondag 23 september

11.00 – 17.00 uur uur
Het oogstfeest is van oudsher hét moment om als gemeenschap te vieren wat het land en de dieren ons hebben gebracht dit seizoen. Bezoek onze feestelijke versmarkt met groenten, fruit, kaas en zuivel van eigen teelt. Maak kennis met de Stadslanderijen op de deel. Verpoos op ons terras met heerlijke eigengemaakte limonades, bier van plaatselijke brouwers, overheerlijke salades en hapjes gemaakt van eigen groenten, vlees op de barbecue van eigen vee. De Stroschuur en de Dierenschuur zijn geopend, er zijn natuuractiviteiten, live muzikanten spelen aanstekelijke liedjes en verhalenvertellers nemen hun mooiste oogstverhalen mee.

Inwinterfeest – zondag 4 november

11.00 – 17.00 uur
Niets heerlijker dan een goed gevulde voorraadkast voor de winter. Nu de dagen donkerder worden gaan de vuurtjes op De Dijklandhoeve aan en kruipen we bij elkaar voor het vuur voor een spannend herfstverhaal. Kom stamppot eten aan lange tafels en luister naar mooie concerten. Maak kennis met Stadslanderijen op de deel. De boeren van de Stadslanderijen bieden jou de gelegenheid, grote voorraden en lang houdbare eigengemaakte producten in te slaan. Neem de zomer mee de winter in met lekkere kazen, notenolie, pesto’s, kolen, pompoenen, vlees, aardappelen en wortelen. Voor kinderen zijn er typische herfstactiviteiten. De Stroschuur en de Dierenschuur zijn geopend.

Kerstmarkt – zondag 16 december

11.00 – 17.00 uur
Bezoek onze kerstmarkt op het erf, met kerstverhalen uit de wereldliteratuur, van het kindeke tot midwinterverhalen. Luister naar sfeervolle concerten bij het vuur. De boeren van de Stadslanderijen verkopen producten van eigen teelt, zoals heerlijke kazen voor kerst, notenolie en pesto’s. Maak kennis met Stadslanderijen op de deel. De Stroschuur en de Dierenschuur zijn geopend en er is een kerststal. Voor kinderen zijn er typische winteractiviteiten. Op de deel is kerststol, glühwein en chocomel te verkrijgen.

Pin It on Pinterest

Share This