Bleekselderij is een heerlijke groente om te bakken, koken, stoven of gewoon rauw te eten. Bleekselderij bevat veel vitamine C en B, bevat veel kalium (goed tegen hoge bloeddruk) en werkt cholesterolverlagend. In de Italiaanse keuken wordt bleekselderij vaker gebruikt voor salades. Lekker als tussendoortje en zo klaar.

Ingrediënten (1 persoon)

• 2 gewassen en fijngesneden stengels bleekselderij • 1 ongeschilde, in kleine blokjes gesneden Granny Smith appel • 1 eetlepel olijfolie • 1 eetlepel citroensap • 1 eetlepel honing • 10 walnoten in grove stukken • peper en (zee)zout naar smaak.

Bereiding

Schenk honing, citroensap en olijfolie in een kommetje en roer alles goed door elkaar. Even flink roeren is nodig, anders mengt de honing niet goed met de rest van de dressing. Breng de dressing op smaak met wat versgemalen peper en een snufje zeezout. Doe bleekselderij, appel en walnoten in een schaal. Giet de dressing er beetje bij beetje overheen en schep alles goed door elkaar. Wanneer alles bedekt is met een beetje van de dressing, ben je klaar. Buon appetito!

Pin It on Pinterest

Share This