Smaakvolle, romige soep van multi-inzetbare groente de koolrabi. Lekker als rauwe snack, maar ook heerlijk in de soep of bouillon. Koolrabi groeit boven de grond, in tegenstelling tot koolrapen en knollen, en is groen of lichtpaars van kleur. De smaak van beide varianten is echter hetzelfde. De koolrabi bevat vitamine B1, B2, B6, foliumzuur, beta-caroteen en ijzer.

Ingrediënten (2 personen)

• 1 koolrabi in kleine blokjes gesneden • 1 teentje knoflook • 1 eetlepel olijfolie • ½ theelepel marjoraan of oregano • 500 ml melk (of vegetarische variant) • 1 blokje kruidenbouillon • 2 eetlepels roomkaas of vegetarische room • 1 theelepel dille of andere verse tuinkruiden • peper en zout naar smaak.

Bereiding

Verhit de olijfolie en schep de koolrabi erdoor. Voeg de knoflook en de majoraan of oregano toe en bak de koolrabi ca. 3 minuten op een heel zacht vuur. Doe de melk erbij en het bouillonblokje en kook de koolrabi in ca. 5 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Voeg de roomkaas of vegetarische room toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer op het laatst de roomkaas of vegetarische room erdoorheen. Schep in twee borden. Voeg eventueel nog wat fijngeknipte basilicumblaadjes toe.

Tip: 

rasp er wat pittige kaas over of rooster wat sesamzaadjes en strooi die eroverheen in de kom. Ook kaascroutons zijn er erg lekker bij.

Pin It on Pinterest

Share This