Kiemgroenten zijn de jonge kiemen en scheuten van zaadjes, erwten en bonen. Kiemen zijn lekker en zitten bovendien boordevol gezonde bouwstoffen. Kiemgroenten kun je gebruiken op of in rösti, in een omelet, in wraps, sandwiches, op een boterham, toast, stokbrood, door de rijst, in hummus of in roerbakgerechten. De ene kiemgroente is wat pittiger dan de andere. Dit recept zorgt ervoor dat je wat meer groenten binnen krijgt.

Ingrediënten

• 2 plakken volgranenbrood of een volkoren bol naar keuze • een paar plakjes komkommer • handvol kiemgroenten • halve eetlepel balsamico azijn • rode ui in ringen gesneden • een paar plakken kaas naar keuze • 2 eetlepels roomkaas • 1 theelepel dille (of andere verse tuinkruiden) • zwarte peper • (zee)zout • eventueel walnootolie

Bereiding

Meng de dille met de roomkaas. Besmeer het broodje met dit mengsel. Giet de balsamico azijn over de kiemgroenten. Beleg het broodje met kaas, komkommer en enkele uiringen en voeg de kiemgroenten als topping toe. Strooi er nog wat dille of andere verse tuinkruiden over naar smaak. Maak af met wat zout en peper. Voor een notige smaak voeg je nog een paar druppels walnootolie of hazelnootolie toe.

Pin It on Pinterest

Share This