Savooiekool kun je koken, roerbakken of wokken, stoven, stomen en bereiden tot een heerlijke soep. Wij gaan deze keer voor oosters roerbakken in de wok met een pittige toets van gember en rode peper. Aardappels uit het Stadslanderijenpakket laten zich uitstekend bakken tot grove patatten!

Ingrediënten (voor 4 personen)

• 1 flinke savooiekool, fijngesneden • 1 grote teen knoflook, fijngehakt • 1 stukje verse gember, fijn gesneden (of gemberpoeder) • 1 gedroogde of verse rode peper, fijngesneden  • 3 eetlepels olijfolie of kokosolie • peper en zout naar smaak

Bereiding

Verwarm in een wok de olie. Als je geen wok hebt, kan je ook een grote koekenpan of braadpan gebruiken, maar het werkt minder mooi. Bak gember, pepertjes en knoflook in de olie. Zet het vuur niet te hoog, anders verbrandt het mengsel en wordt het bitter. Voeg na 1 minuut de kool toe en schep alles regelmatig om. Het is de bedoeling dat de kool een beetje knapperig blijft, dus wok niet te lang. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Serveer dit gerecht met een stukje vlees uit het Stadslanderijenpakket of voeg tijdens het wokken aan de kool wat noten en wat schapenkaas toe.

Zorg dat de aardappels al gebakken zijn voordat je begint met de kool, want het wokken gaat snel. Je kunt de rauwe aardappels in plakjes of grove patatten snijden en langzaam bakken in olie. Je kunt ze ook kort voorkoken en daarna op hoger vuur in een flinke laag olie bakken. Bestrooi ze nadien met paprikapoeder en een beetje zout.

Tip
Combineer deze Savooiekool eens met zilvervliesrijst en (vega)gehaktballetjes in zelfgemaakte satésaus, met Atjar Tjampoer (zoetzuur) erbij.

 

Pin It on Pinterest

Share This