Eenvoudig klaar te maken, gezond en smaakvol. Zeker met verse worst of een saucijs en natuurlijk winterpostelein. Met schapenkaas of geitenkaas erbij is het helemáál af.

Ingrediënten

• 300 gr winterpostelein: gewassen, uitgelekt en fijngesneden • 1 kg geschilde aardappels of aardappels deels vervangen door knolselder of pastinaak • 100 gr schapen- of geitenkaas in kleine blokjes • klontje (room)boter • (zee)zout en peper.

Bereiding

Kook de aardappels/knolselder/pastinaak, giet ze goed af (beetje kookvocht bewaren) en zet ze even opzij. Doe de (room)boter, de fijngesneden postelein (rauw) en de schapen- of geitenkaas erbij en stamp het geheel tot een smeuïge stamppot. Eventueel kun je wat kookvocht toevoegen. Op smaak maken met wat zout en peper.

Tip
– Heerlijk met een verse worst of een saucijs en natuurlijk wat jus.

Pin It on Pinterest

Share This