Nu eens geen rode kool met appeltjes volgens grootmoeders recept, maar een frisse saladevariant. Deze knapperig frisse salade krijgt een pittige toets door de marinade waarin zij heeft mogen zwemmen voordat zij wordt opgediend. Vraagt wel even wat marinadetijd, maar dan heb je ook wat!

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

• 300 gr gesneden rode kool • 4 eetlepels rozijnen • 2 eetlepels honing • 4 eetlepels citroensap • 2 sinaasappels, in kleine stukjes gesneden (bewaar het sap dat vrijkomt) • 50 gr walnoten (in kleine stukjes) • peper en zout naar smaak.

Voorbereiding

Laat de kool goed uitlekken. Maak de bouillon van een bouillontablet en doe er het paprikapoeder, zout en peper en de tomatenpuree bij. Roer dit tot een gladde massa.

Bereiding

Klop in een ruime kom de honing, het citroensap en naar smaak zout en peper door elkaar tot een gladde dressing. Meng de rode kool en de rozijnen er goed door heen en laat de dressing zeker 2 uur in de kool trekken, zodat de kool zachter wordt. Schep het geheel af en toe om. Voeg voor het opdienen de stukjes sinaasappel en walnoot toe en voeg naar smaak nog (een deel van) het bewaarde sinaasappelsap toe.

Tip
– smaakt heerlijk met een winters suddervleespotje van bijvoorbeeld riblap.

Pin It on Pinterest

Share This